De Huifkar
de zee als inspiratie
Restaurant De Huifkar is al bijna veertig jaar het epicentrum in Koksijde als het om betaalbare gastronomie gaat. Chef Ronny en gastvrouw Ann zorgen er elke dag voor dat kwaliteit, service en onthaal hoog in het vaandel wapperen. Meer nog, het echtpaar maakt er een erezaak van om alleen dagverse producten op tafel te zetten.
Even proeven?
Zijn visliefhebbers met kabeljauwbereidingen, Sint-Jacobsnootjes en kreeft hier aan het feest, dan zitten de liefhebbers van gevogelte en vlees evenzo op hun plaats.
Absolute culinaire topper van het huis is de Kreeft met citroenboter, een delicatesse naar een uniek recept van Chef Ronny, aan het fornuis bijgestaan door zoon Bas die duidelijk de sporen van vader volgt.
In het wildseizoen is Chef Ronny op zijn best met fazant, hazenrug en hertenkalf. Dé onomkeerbare troeven van huis zijn evenwel: royale porties aan democratische prijzen.
9/10 in "De grote test"!
Bart De Pooter (**) ging voor Het Nieuwsblad Bouillabaisse testen aan de kust en belande ook in onze zaak. We zijn heel trots om te melden dat wij in dit artikel de hoogste score kregen met een welverdiende 9/10. "Verse vis, pittige rouille en frisse kaas... hier ga ik tevreden van tafel." Lees hier het volledige artikel.